Uyarı: Bu forum Asus resmi teknik destek merkezi değildir. Moderatör veya kullanıcıların mesajlarınıza cevap verme zorunluluğu yoktur. Forumun hedefi Asus kullanıcıların kişisel yardımlaşmasını sağlamaktır. Forum kuralları ve Asus resmi teknik destek bilgileri için tıklayınız...

Asus P4PE-X/SE

Anakartlar, chipsetler, entegre bileşenler

Asus P4PE-X/SE

Mesajgönderen HepYek » 15 Mar 2010, 03:48

Kasanın ön tarafındaki USB girişleri çalışmıyor diye kasanın içi açılmış ve ön USB kabloları Asus P4PE-X/SE anakart'ın game portuna takılmış. Bu işlemlerden sonra çalışan sistem hiç açılmayaya başlamış.

Şu an anakartı kasadan söktüm ve kutusunun üzerine koyup tüm güç bağlantılarını yaptım. Üzerinde 2 adet DDR 400mhz ram , 9600XT AGP ekan kartı ve 2.0 Ghz işlemci var. Sistem hiç açılmıyor. Anakart üzerinde yeşil renkli bir led var. Bu yanıyor ama power tuşuna basında anakart hiç açılmıyor. Fanlarda filan tık yok. Tepkisiz.

Denediklerim...
-Power pinlerine tornavida ucu ile dokunuyorum hiç tepki vermiyor.
-Ramleri değiştirdim sonuç değişmedi.
-Güç kaynağını değiştirdim sonuç değişmedi.

Bu durumda sisteme ne olmuş olabilir. Sorun anakartta gibi geliyor. Tamir imkanı olabilirmi? Başka bir 478 pin anakart bulup diğer parçaları denemek mi lazım.

Ne yapmalıyım sistemi çalışır hale getirmek için.
...:: Genç inancı ve idealleri uğruna fedakarlık yapabilmelidir::...
Kullanıcı avatarı
HepYek
Deneyimli Üye

Re: Asus P4PE-X/SE

Mesajgönderen sarikafa23 » 22 Mar 2010, 17:07

Merhaba,

Kullanmakta olduğunuz sistem bileşenlerini varsa başka bir 478 pin ana kart ile test ettikten sonra sorunun tam olarak hangi bileşende olduğunu tespit edebilirsiniz.

Ancak Usb port aygıtını Game porta bağladıktan sonra sisteminiz zarar görmüş olabilir. Güney veya Kuzey chipler zarar gördüğünde (478 pin sistemlerde bu şekilde yanlış kullanımlarda bu chipler zarar görmekte)tamiri mümkün olamamaktadır. Tamir ücreti ürünün kendi maliyetini geçtiği için ekonomik olmamaktadır.

Not: Çizgi Elektronik 478 pin ürünlerin tamiri için gerekli parçaları temin edemediği için bu ürünlere servis veremektedir.

İyi çalışmalar.
sarikafa23
Yeni Üye

Dön Asus Anakart

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir