Uyarı: Bu forum Asus resmi teknik destek merkezi değildir. Moderatör veya kullanıcıların mesajlarınıza cevap verme zorunluluğu yoktur. Forumun hedefi Asus kullanıcıların kişisel yardımlaşmasını sağlamaktır. Forum kuralları ve Asus resmi teknik destek bilgileri için tıklayınız...

Çizgi Söğüt Gölgesi'nde Yapısal Değişiklik

Konu dışı yazışmalar...

Çizgi Söğüt Gölgesi'nde Yapısal Değişiklik

Mesajgönderen Niyazi SARAL » 21 Oca 2010, 15:49

İstanbul, 21 ocak 2010

Sevgili Dostlar,

Yıllardır bu forumda teknik ve teknolojik bilgiler yanında hayata dair birçok şeyi paylaştık ve tartıştık. Herkese minnettarız. Ancak çok yakın bir zamanda yapısal bir değişiklik yapacağız. Sizlere bunu bildirmek istedim.

Şöyle ki;

- Çizgi Söğüt Gölgesi bir portal niteliğinden çıkarılacaktır. Sosyal ağ ve bu bazdaki iletişimlerimizi artık FaceBook altında oluşturduğumuz Çizgi-Tagem grubunda paylaşıyoruz. Sizleri oraya davet etmek isterim. http://www.facebook.com/group.php?gid=2 ... 212&ref=nf

- AsusTurk olarak başlayan ve daha sonra hayata dair bazı bölümleri içeren Çizgi Söğüt Gölgesi tekrar sadece Asus ve Çizgi-Elektronik firmasının ithalatını yaptığı diğer ürünlere ait forum olarak yeni formatında yayınlanacaktır. Forumun amacı kullanıcıların deneyim ve sorunları paylaşması olacak, bu forumda Çizgi Elektronik personeli teknik sorulara cevap vermeyecek ve forum sayfasında bu çok net olarak kullanıcılara bildirilecektir.

- Forumda yıllardır emek vererek modaratör olarak çalışan arkadaşlara tekrar teşekkür etmek isterim. Çizgi Elektronik sunucularında kendilerine ait dizinler kaldırılacağından buraya verdikleri link veya resim bağlantıları için önlem almalarını dileriz.

- Yeni yazılım çalışmaları içinde forum programı update edilecek ancak eski mesajlar korunacaktır. Güncel Yazılımlar bölümümüz artık kendi kanatları ile uçacak ve yeni sitesinde yaşamına devam edecektir. Güncel Yazılımlara sunucu desteğimiz o grup istediği sürece devam edecektir. Köşe yazıları yeni içerik sayfalarında olmayacak ve Blog’larda devam edilmesi desteklenecektir.

Çizgi ailesi, Çizgi Elektronik (distribütör firma), Çizgi-Tagem (sosyal amaçlı eğitim ve ARGE firması) ve Çizgi RMA Services (üreticilere servis veren şirket) olarak üç firma ile çalışmalarına devam etmektedir. Bilişim sektöründe ve toplumun bilişim konjonktüründeki değişimler bizi yeni yazılım ve yeni internet içerik sağlayıcısı yöntemlerine sürüklemektedir. Bizleri anlayışla karşılayacağınızı ve destekleyeceğinizi biliyorum.

Saygılar,

M.Niyazi SARAL
Çizgi Elektronik, Çizgi-Tagem, Çizgi RMA Services Tel: 0212-3567070

"Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının
yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."

Resim
Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.
M.Niyazi Saral - Elektronik Y. Müh.
Kullanıcı avatarı
Niyazi SARAL
Profesyonel Üye

Mesajgönderen Ramazan HATİPOĞLU » 21 Oca 2010, 20:41

Hayırlı olsun,

Çizgi elektronik çatısı altında, forumla başlayan, sonra portala dönüşen çalışmaların, Çizgi-Tagem gibi çok değerli bir yapıya evrilmiş olması güzel bir şey.

Bir dönem forumda ve sonrasında portalde birlikte güzel işler yaptığımız, bilgi paylaşımlarına küçük büyük katkısı olan herkese ben de teşekkür ediyorum.

Sevgilerle...
Resim
hatipoglu
Hasan YİĞİT
Kullanıcı avatarı
Ramazan HATİPOĞLU
Profesyonel Üye

Mesajgönderen Niyazi SARAL » 22 Oca 2010, 08:49

Unuttum söylemeyi, bu süreçte kırdığım, sert davrandığım, günlük stress veya insan olmanın doğal sonucu ufak kaygılarımdan dolayı refuse ettiğim kim var ise özür dilerim. Hakkınızı helal edin.
En son Niyazi SARAL tarafından 22 Oca 2010, 13:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir.

Kullanıcı avatarı
Niyazi SARAL
Profesyonel Üye

Mesajgönderen Krombacher » 22 Oca 2010, 13:16

Hayırlı olsun,

Bu forum sayesinde gördüğüm, öğrendiğim ve hissettiğim herşeyde payı olanlara bir kez daha teşekkür ederim.
|Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.
So sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover.
|The only way to keep your health is to eat what you don't want, drink what you don't like, and do what you'd rather not.
Krombacher
Deneyimli Üye

Mesajgönderen Ahmet CEMRE » 23 Oca 2010, 00:02

Hayırlı olsun.

Bilgi, düşünce ve tecrübelerinden yararlandığım, hayatımda ciddi bir yeri olan forum ailesinin tüm fertlerine her şey için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Her ne kadar hayatın başka meşguliyetleri içinde birbirimizi ihmal etsek de, dostluklarımız bakidir... Yeni yapılanmada kısmen de olsa işin ucundan tutabilmeyi dilerdim, yardımcı olamadığım için üzgünüm, umarım yeni yapıda katkı sağlabilme imkanımız olabilir. Facebook'ta baştan beri beni iten bir şeyler var, bu nedenle hiç dahil olmadım ve dahil olmayı da en azından şu an için düşünmüyorum, dolayısıyla o platformdaki paylaşımlardan -kendi adıma- uzak olacağım. Yeni yapıyı kuracak ve devam ettirecek arkadaşlarıma kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Selam ve muhabbetlerimle.
Kullanıcı avatarı
Ahmet CEMRE
Profesyonel Üye

Mesajgönderen Hakan Gemici » 23 Oca 2010, 03:19

Gelişmeler ve yapılacaklar açısından olumsuz gördüğüm hiçbir şey yok elbette, tamamen insanî duygularla yazıyorum bu bir kaç satırı. Buruk bir tebessümle okudum yazılanları.. İnsan sevdiği bir şeyin uzağında kalmayı -hep orada olduğunu bilmenin verdiği vicdanî huzurla- kabullenebilse de, onun tümden köreleceğini duymak gerçekten üzüyor. Burası çok şey yaşadığım, bende izler bırakmış ve dostlar kazandırmış nadide bir ortamdır... Sadece hüzünlendiğimi söyleyebileceğim. Bir hakkımız var ise sonuna kadar helal olsun, siz de helal ediniz, sizden bize çok geçmiştir. Yeni uğraşılar ve yeni projelerde dilediğinizce başarı sizlerle olsun.

Hoşçakalın...

H.G.
"Hayal etmek, bilmekten daha önemlidir..." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Hakan Gemici
Deneyimli Üye

Mesajgönderen Niyazi SARAL » 23 Oca 2010, 13:06

Sevgili Dostlarım,

Öncelikle sizleri Çizgi Söğüt Gölgesi nedeniyle tanıdım ve mutluluk duydum. Bu dostluğun bir şekilde devam edeceğini biliyorum. FaceBook tabiki ÇSG'ye bir alternatif değildir. Şu an konjoktürün gereğidir.

Burada çok şey öğrenik ve paylaştık ancak artık çalışma konseptimiz değişti. Servis amaçı yeni bir şirket kurduk ve sadece Asus servisi vermeyi de düşünmüyoruz. Bir anlamda işler daha da karışacak. Sizin de fark ettiğiniz gibi şu a bile şirkette 4 adet mühendis sorulara cevap vermek için beklerken buraya yazılan kimin ne amaçla yazdığı pek belli de olmayan sorular ve kışkırtmalar ile artık mücadele edemiyoruz. "Yazarım abi foruma görürsünüz gününüzü..." fikri ile mücadele edemiyoruz. Bize karşı kullanılması artık bizi zorluyor. Forum bu kapsamını kaybetmeli.

Ayda 5.000 ürün servise geliyor. Önümüzdeki yıl 15.000 olacak ve farklı markalar ile... Buna hazırlık yapıyoruz bir anlamda.

ÇSG müdavimlerinden farklı projelere her zaman açığız, bilmelisiniz.

Saygılar .

Kullanıcı avatarı
Niyazi SARAL
Profesyonel Üye

Mesajgönderen AsusTürk Admin » 23 Oca 2010, 13:48

Merhaba

Biraz yanlış anlaşıldığını düşünerek bende Facebook; daha doğrusu "sürecin devamı" konusuna değineyim.

Aslında ÇSG'nin körelmesi veya çöpe gitmesi bir algının yanlış olacağını belirtmek isterim. Sadece ÇSG yapısı bir nevi işlevini tamamladı ve farklı bir sürece devrediyor.

ÇSG bünyesinde genel olarak şikayet edilen en önemli konu "niteliksiz" katılım idi. Sizleri kesinlikle tenzih ederim; niteliksiz katılımdan kastım sadece bir yarışma vb bir etkinlik varken toplanan sonra da ortalıkta olmayan bir katılımcı profilimiz vardı.

Bugün köklerini ÇSG'den alan Çizgi TAGEM bünyesinde 15.000 civarında kayıtlı katılımcı var ve bu kişiler eğitimlere katılma dışında kayıt olmaya iten çok az teşvik var. Çoğunluğu da gerçek adları ve hatta TC kimlik numaraları ile üte olmuş durumdalar.

Bu katılımcılar sitede oldukça uzun zaman geçiriyorlar. A+ Bilgisayar Teknik Servis Elemanı eğitimine 7.500 kişi katılmış ve bu 7.500 kişi 77.000 ders oturumu (izleme, sınava katılma vs) gerçekleştirmiş durumda.

Daha önce ÇSG'ye eklentiler yaparak elde ettiğimiz katma değerler; akademi ve diğerleri; Çizgi TAGEM bünyesinde biraz daha gelişerek ve hedefine daha iyi odaklanarak yaşamaya devam ediyor.

Ve özellikle belirtmek isterim ki; bugün Çizgi TAGEM e-Kampüs bünyesinde elde ettiğimiz başarının temelleri, daha AsusTürk forumu ÇSG olmadan önce başlayan e-Doküman ve e-Video bölümleri olagelmiştir.

Burası öğrenmemizi ve daha iyisini yapmamızı sağlayan bir süreçti ve zamanında kendisinden beklenen işlevi başarı ile tamamlamıştır.

Son olarak da Facebook ve diğer sosyal ağlara olan yaklaşımımızı özetleyeyim. Ahmet abinin dediği gibi ben de açıkçası pek hazzetmiyorum bu sosyal ağlardan. Ancak sanal ortamda başarının anahtarı hem teknolojik hem de yöntemsel olarak "geçerli" süreci zamanında yakalamayı gerektiyor. Bugün sanal dünyada insalara ulaşmak için "mailing" yapma devri artık bitiyor. Sosyal ağlar; facebook, twitter vs. internetin ana arterleri durumunda. Sanal dünyada var olmak için tamamen oraya odaklanmasanız dahi, bir ayağınızın oralarda olması mutlaka gerekiyor.

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama özelikle daha net açıklam ihtiyacı hissettiğim hususu son kez ifade ederek bitiriyorum; ÇSG zamanında çok güzel ve önemli şeyler yaptı. Hatta bugünkü diğer başarıların altında bu yapı var. Ancak şimdi işlevini tamamladı; günümüzün değişen koşulları ve şartlarına uyum sağlayacak şekilde "evrilmemiz" gerekiyor.

Hepinize teşekkür ederim.

Hüseyin...
AsusTürk Admin
Üye

Mesajgönderen Özgür GÖKSEL » 26 Oca 2010, 15:21

Bir kaç satır karalayıp silip yeniden yazıp yeniden sildim, anlaşılan bu öyle gidecek diyerek, tüm arkadaşlar karşımdaymış gibi konuşmaya karar verdim.

güzeldi. çok ama çok faydalıydı.. ve sevdik burayı yafff....

ama herşeyin de bir ömrü var yükünü taşıyamadı ve hızını kaybetti...

Mod olarak bizler beceremedik mi bu işi diyorum, ama baktığımda geriye, görünen hep güzel şeyler var. sonra koptuk gibi biraz ama herkesin ayrı ayrı sorumlulukları var, bayrağı almak isteyende çıkmadı gibi sanki.. çok az sirkülasyon oldu..

Neyse geçmişe mazi derler...

Çizgi ve Niyazi Bey bu bayrağı bırakırmı olduğu yerde, yine yüklendiler. Tagem oldu adı, gideceği yer ise görebildiğim ve hayal edebildiğim kadarı ile Türkiyenn ilk bilişim üniversitesidir ki bunu yaklaşık 2-3 sene önce Hüseyine de söylemiştim.
Bu büyük bir vizyon,

yukarda dediğim gibi güzeldi Facebook ta daha da güzel olacaktır (şu lanet çiflikten başımı bi çıkarabilirsem :oops: ) sonuçta katılımcılardır ortaya güzellik koyan, bu çsg olmuş fb olmuş ne önemi var ortamın.

orada görüşmek üzere.....

Not: Bu arada asıl siz hakkınızı helal edin Niyazi Hocam... Hepimize hayat okulunda en az birer sınıf daha atlattınız...
Resim
Kullanıcı avatarı
Özgür GÖKSEL
Moderatör

Mesajgönderen Niyazi SARAL » 27 Oca 2010, 11:43

Özgür GÖKSEL yazdı:Bir kaç satır karalayıp silip yeniden yazıp yeniden sildim, anlaşılan bu öyle gidecek diyerek, tüm arkadaşlar karşımdaymış gibi konuşmaya karar verdim.

güzeldi. çok ama çok faydalıydı.. ve sevdik burayı yafff....

ama herşeyin de bir ömrü var yükünü taşıyamadı ve hızını kaybetti...

Mod olarak bizler beceremedik mi bu işi diyorum, ama baktığımda geriye, görünen hep güzel şeyler var. sonra koptuk gibi biraz ama herkesin ayrı ayrı sorumlulukları var, bayrağı almak isteyende çıkmadı gibi sanki.. çok az sirkülasyon oldu..

Neyse geçmişe mazi derler...

Çizgi ve Niyazi Bey bu bayrağı bırakırmı olduğu yerde, yine yüklendiler. Tagem oldu adı, gideceği yer ise görebildiğim ve hayal edebildiğim kadarı ile Türkiyenn ilk bilişim üniversitesidir ki bunu yaklaşık 2-3 sene önce Hüseyine de söylemiştim.
Bu büyük bir vizyon,

yukarda dediğim gibi güzeldi Facebook ta daha da güzel olacaktır (şu lanet çiflikten başımı bi çıkarabilirsem :oops: ) sonuçta katılımcılardır ortaya güzellik koyan, bu çsg olmuş fb olmuş ne önemi var ortamın.

orada görüşmek üzere.....

Not: Bu arada asıl siz hakkınızı helal edin Niyazi Hocam... Hepimize hayat okulunda en az birer sınıf daha atlattınız...

Sizin gibi ben de 15 gün içinde dört kez yazdım mesaj, hatta çok daha duygulu ve güzel mesajlar da yazdım ve göndermedim; sildim.

Buradaki dostlukları biz sanki hiç yoktan keşfettik, beklemediğimiz arkadaşlıklar edindik. Olağan üstü duygusal günler yaşadık. Hatta sosyal faaliyetlerimizi "vicdanımız" olarak adlandırdığımız bir arkadaşımız buraya sayfa olarak da ekledi.

Tabii ki bunları FaceBook'ta bulamayı hayal etmiyoruz. Belki de kısa bir süre sonra o ortam da popülerliğini kaybedecek. Ancak üsteki mesajlarımda bahsettiğim sıkıntılar yanında vizyonel beklentilerimiz de -sizin de çok iyi gördüğünüz gibi- değişiyor. Çizgi TAGEM şu an için çok daha farklı çalışmalar içinde. Türkiye'de üniversitelerde görevli hemen hemen tüm elektronik ve bilgisayar öğretim görevlileri ile iletişim içindeyiz. Binlerce Lise seviyesi Bilişim Öğretmeni bizi tanıyor. Vizyonumuz çok daha farklılaşıyor.

Örneğin CompTIA A+ sınavlarının Türkiye'de Türkçe yapılmasını biz ikna ettik, Altera'yı Türkiye'ye gönderdiği hibe platformlarını bize göndermesi (ithalatın hocalara masrafsız olabilmesi amacıyla) için biz ikna ettik. Yine bu sene GomSis 2010 sempozyumunu İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi ile ortak düzenliyoruz.

Ve hedeflerimiz içinde Bilişim Öğretmenlerine kendi derslerini, eğitim dokumanlarını, videolarını yükleyebilecekleri tamamen açık ve senkron ders anlatabilecekleri (VoIP ile seminer sistemi) bir platform var.

Umarım bunları yapabilecek sabır, kuvvet ve motivasyonu sürekli bulabiliriz. Keşke bu forum müdavimlerinden de arkadaşlar biraz daha yanımızda olsaydı.

Kullanıcı avatarı
Niyazi SARAL
Profesyonel Üye

Dön Genel Sohbet

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir