Uyarı: Bu forum Asus resmi teknik destek merkezi değildir. Moderatör veya kullanıcıların mesajlarınıza cevap verme zorunluluğu yoktur. Forumun hedefi Asus kullanıcıların kişisel yardımlaşmasını sağlamaktır. Forum kuralları ve Asus resmi teknik destek bilgileri için tıklayınız...

ACİLLLL: ASUS A6Vm HDD ısısı

NoteBook, PDA ve cep telefonları

ACİLLLL: ASUS A6Vm HDD ısısı

Mesajgönderen GRETACASH » 14 Mar 2010, 01:34

Merhabalar, 4 yıldır çok keyifle kullandığım bir A6Vm notebook sahibiyim ancak bu hafta başında notebookum normal çalışma ekranındayken birden HDD durdu, power tuşundan kapatamayınca notebookun altındaki minik delikten iğne ile kapattım, birkaç denemem aynı sonucu verince önce HDD değiştirdim ancak sonuç değişmedi, detaylı fan temizliği yaptım; ahh bu arada önce servisi aradım tabii ki aldığım cevap korkunçtu, arıza tanısı koymak 4 hafta alacakmış, bu alet benim 3.gözüm sanki böylelikle kendim halletmeye çalıştım.3 farklı HDD de notebookun kendi Recovery CD leri le xp kurup denedim ; notebook normal açılıyor ama bazan 5 dakika sonra bazan 2 saat sonra imleç ekranda donup kalıyor, HDD ışığı ya sabit kalıyor ya da sönüyor, sonuçta normal bir Xp Cd si ile tekrar format attım şu an service pack 3 ü yüklüyor ve bahsettiğm notebook da yazıyorum bu mesajı ancak az önce yine hdd takıldı, ve sıcaklıklarrr normal mi acilen yazsanız çok sevinirim;
NB Probe ile;
CPU .... 55 derece
CPU Fan.... %100
CPU Speed.. %100
HDD...... 52 derece

Şimdi sizden ricam 1- Bu sıcaklıklar normal mi?
2-HDD neden durur?

Teşekkürlerimle....
GRETACASH
Yeni Üye

Re: ACİLLLL: ASUS A6Vm HDD ısısı

Mesajgönderen Zafer Dündar » 24 Mar 2010, 14:03

Merhabalar,

Öncelikle termal macun değişimi yapın, eğer sorun devam ederse ram değiştirerek bir daha deneyin derim. Ekran kartı fazla ısındığı içinde kilitleme yapabilir.
Zafer Dündar
Moderatör

Re: ACİLLLL: ASUS A6Vm HDD ısısı

Mesajgönderen GRETACASH » 28 Mar 2010, 06:12

Zafer Bey öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.Başımdan geçenleri buradaki arkadaşlarıma yardımı olabilir düşüncesi ile biraz uzun anlatacağım izninizle.
Ben 3 ayrı HDD ile format atarak sorunumu çözmeyi denedim, hem de HDD nin birini "low level format" la önce fabrika ayarlarına döndürüp sonra OS yükledim ancak sorun devam etti, sonrasında fanı söktüm, işlemci yüzeyindeki ve fandaki kemikleşmiş termal macunu temizleyip yeniledim, sorun yine devam..Bu kez ethernet aygıtını, wireless i, 1394 ü görmedi, BIOS dan tüm onboard aygıtları disable ettim, makina yine çakıldı, wireless adaptörü söktüm, sonuç yok...Ram slotlarını değiştirerek ramlerimi denedim, başka ramle denedim yine olmadı, çaresiz servisi aradım tekrardan, cevap; "sorununuz yazılımsal, service pack2 li OS larda service pack3 e geçişlerdeki güncellemelerden bu hatalar olabiliyor, temiz format atın veya getirin biz atalım ama burası çok yoğun 2-3 hafta sürer" dendi.
Microsoft'u aradım, bir sistem mühendisi ile birlikte online recovery'den format attık, hiçbir güncelleme almadan service pack3 ü kurduk kilitlenmeler azaldı ama durmadı.PCMark05, Burn In Test, Furmak, Hot CPU Test, Memtest gibi profesyonel testlerle makinamı test ettim sonuçlar super çıktı ama sorun hala vardı, dün gece Microsoft'un makalelerini okurken benzer bir sorunun çözümü ilgimi çekti, çok da basit bir çözüm; chkdsk evet check disk yaptım veee 1 saat 52 dakika süren bir C check inden sonra disk hataları düzeltildi bugün hiç kilitlenme yaşamadım, bu arada az önce ethernet aygıtını yine görmeyince bu aygıtı komple kaldırıp, " donannım değişiklerini tara" komutu ile tekrar yükleyip internetten güncel driver' ını da indirdim, aynı şeyi wireless için de yaptım, sadece şu an notebook umun yerini çalışır vaziyette değiştirirsem kilitlenme yaşadım, notebook içinde tek sallantılı parça Bios Pili , Pazartesi de bu konuyu inceleyeceğim, bakalım ne olacak?
Kendime şaşıyorum, 6 yıl evveline kadar bilgisayarda sadece sağ sol ileri geri tuşları ile oyun oynayan ben neredeyse teknik servis elemanı oldum, ehhh kötü servis insanı bilgi sahibi olamaya itiyor.
Bu arada Çizgi Elektronik Servisi'ni de aradım çok ilgilendiler, ama ne yazık ki notebook lara müdahale etmeleri yasakmış ama bilgilendirdiler.Asus iyi marka ahh bir de iyi servisi olsaydı..
GRETACASH
Yeni Üye

Dön Asus NoteBook ve Mobil Ürünler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir